Yüksekova'da boyacılık yapan küçük çocuk: Okuyup öğretmen olmak istiyorum

Yüksekova'da boyacılık yapan küçük çocuk: Okuyup öğretmen olmak istiyorum

Yüksekova'da boyacılık yaparak ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan küçük Kamuran, en büyük hayalinin okumak olduğunu söylüyor.

EVİN TURUS / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde annesi ve iki kardeşiyle yalnız yaşayan 13 yaşındaki Kamuran Öztürk, ayakkabı boyacılığı yapıyor. Kamuran'ın 7 yaşındaki kardeşi Diyar ise abisinin yanında tartıcılık yaparak para kazanmaya çalışıyor.

8 yaşında iken İran'dan Yüksekova'ya geldiklerini anlatan küçük Kamuran, "Yaşım küçük olduğundan herhangi bir işe giremedim. Ben de eve katkıda bulunmak için ayakkabı boyacılığına başladım" dedi.

'EVE EKMEK GÖTÜRÜP ANNEMİ SEVİNDİREBİLİYORUM'

Eve ekmek götürebildiği için kendini iyi hissettiğini belirten Kamuran, "Evin büyüğü benim; ben de çalışmazsam olmaz. Çalışmalıyım ki günlük ekmeğimiz çıkabilsin. Ayakkabı boyacılığı bana göre bir iş; hiçbir zorluğunu yaşamıyorum. Hiç değilse eve ekmek götürüp annemi sevindirebiliyorum. Bu benim için iyi bir şey. Ben çalışıp eve az da olsa katkıda bulunduğumda kendimi iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Hem çalışıp hem okuyacağını kaydeden küçük Kamuran, ileride öğretmen olmak istediğini vurgulayarak, "7'nci sınıf öğrencisiyim. Annem okumamı istiyor, ben de okuyacağım. Hem okuyup hem çalışacağım. Öğretmen olmak, aileme bakmak istiyorum" şeklinde konuştu.

i-1-20160726120720.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.