Yüksekova'da bisiklet kültürü gelişiyor

Fiziksel aktiviteyi artırmaya önem veren Yüksekovalılar arasında bisiklet kullanımı hızla yaygınlaşıyor. Bisiklete ilgi satış ve kiralamalara da yansıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son yıllarda bisiklet kullanımı daha çok yaygınlaşmaya başladı.

Sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olarak tercih edilen bisiklet kullanımı Yüksekova'da kadın, çocuk ve erkekler arasında hızla yaygınlaşıyor.

Uzun yıllardır bisiklet satıcılığı yapan Kadir Çelik, Yüksekova'da bisiklet kültürünün son yıllarda hızla geliştiğini ve bunun bisiklet satışlarına da yansıdığını söyledi.

bisiklet2.jpg

Yüksekova'nın doğa yapısının bisiklete çok uygun olduğunu kaydeden Çelik, "34 yıldır bisiklet sektöründe çalışıyorum. Bizde sıfır bisikletler ve ikinci el bisikletler oluyor. Kiralama ve aksesuar hizmeti sunuyoruz. Burası ova olduğu için halk yoğun talepte bulunuyor. Bisiklet kültürü gittikçe yaygınlaşıyor. Memurlar, gençler, kadınlar ve çocukların bisiklete olan ilgisi gün geçtikçe çoğalıyor" dedi.

Alım gücü olmayanlar kiralıyor

Yüksekova'da kadınların bisiklet kullanımına olan ilgisine vurgu yapan Çelik, "Yüksekova'da kadınlar bisiklete binipte süremez tabusu yıkılmış durumda. Kadınlar Yüksekova'nın doğası içinde biskilet kullanıyor" dedi.

bisiklet3.jpg

Dükkanına birçok bisiklet markası getirdiğini ifade eden Çelik, "İkinci el bisiklet tamirini temiz ve yeniye yakın şekilde yapıyorum. Sıfır bisikletlerin fiyatı yüksek olduğ için halkımız ikinci el bisiklete yöneliyor. Ekonomik gidişat günden güne derinleştiği için insanlar nerde ucuz bir şey varsa mecbur yöneliyor" dedi.

Saati 30, günlüğü 150 TL

Halkın daha çok kiralamaya yöneldiğini ifade eden Çelik, "Saat başı bisiklet kiralama 30 TL, günlük kiralama ise bisiklet çeşidine göre 150 ile 200 TL arası değişiyor. Bisiklet sporu da insan sağlına çok faydalı bu yüzden bu kültürün benimsenip yaygınlaşması ve bunun bir parçası olmak beni çok mutlu ediyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.