Yüksekova'da 'Anadil' açıklamasına polis müdahalesi

Yüksekova'da 'Anadil' açıklamasına polis müdahalesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Dünya Anadil Günü' nedeniyle gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasına polis müdahale etti.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da KURDİ-DER şubesi tarafından '21 Şubat Dünya Anadil Günü' nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasından önce polisler tarafından Cengiz Topel Caddesi trafiğe kapatıldı.

hb-001.jpg

Zırhlı polis araçlarından çarşı merkezinde park halinde bulunan araçların kaldırılması yönünde uyarılar yapılırken, araç sahipleri araçlarını çarşıdan çıkarmak zorunda kaldı.

Eski Cezaevi kavşağında bir araya gelen kitle basın açıklaması düzenlerken, kitle adına konuşan KURDİ-DER Şube Eşbaşkanı Doğan Engüdar, AKP hükümetinin imha uygulamlarının devam ettiğini belirterek, "Dili, kültürü, tarihi ile Kürt halkının varlığı yok sayılmaktadır. Bütün dünyanın gözü önünde hakkımız olan dil özgürlüğünü ve bütün kültürel haklarımızı elde edene kadar mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" dedi.

Ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, "Ana dil için yaptığımız bir açıklamaya bile tahammül yok" diyerek, saldırıya tepki gösterdi. 

haberingoruntuleri.gif

Açıklama esnasında polis kitleye tazyikli su, plastik mermi ve gaz bombaları ile müdahalede bulunurken, kitle dağılmak zorunda kaldı.

Yoğun gaz nedeniyle çevrede bulunan vatandaşlar fenalık geçirirken, esnaf da kepenk kapattı.

i-1-20160221141045.jpg

i-2-890.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.