Yüksekova'da 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova'da 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde yolu yoğun kar ve tipiden kapanan köyde rahatsızlanan yaşlı kadın ve başka köydeki 2 yaşındaki bir bebek 6 saat süren zorlu mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçede üç gün boyunca yağan ve tüm mezra ile köy yollarını ulaşıma kapatan kar yağışı nedeniyle özellikle köylerdeki hasta vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ile Karayolları 117. Şube Şefliğine bağlı karla mücadele ve 112 ekipleri yolu kapandığı için gece gündüz zor şartlarda çalışıyor.

İlçeye 20 kilometre mesafedeki Çatma Köyünde fenalaşan 60 yaşındaki Sarya İliş ile ilçeye 15 kilometre mesafedeki Karlı Köyünde rahatsızlanan 2 yaşındaki Avesta Canan köy yolu yoğun kar ve tipiden dolayı kapandığı için hastaneye götürülemedi.

y4-063.jpg

Durumun yetkililere bildirilmesiyle yola çıkan karla mücadele ekipleri, köy yollarını 6 saat süren çalışmanın ardından açabildi.

Yolun ulaşıma açılmasıyla beraber köye gelen sağlık ekipleri de, köylülerin yardımıyla ambulansa aldıkları hasta kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, yaşlı kadını Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

Avesta bebek de yolun açılmasıyla sivil bir araçla hastaneye götürüldü.

Tedavi altına alınan yaşlı kadın ve Avesta bebeğin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hasta kadının akrabası Sefer İliş, köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle üç gündür kapalı olduğunu söyledi.

Dün akşamdan beri hastalarının olduğunu aktaran İliş, “Köyde bir buçuk metre kar var. Bu yüzden hastalarımız hastaneye götüremedik. Hastamız yolun açılmasıyla hastaneye ulaştırılacak” dedi.

Öte yandan, yolu kapanan köylere giden karla mücadele ekiplerine İl Genel Meclis Üyeleri Samet Tekin ile Gülizar İliş  de eşlik etti. 

Yürütülen karla mücadele çalışmalarını yerinde izleyen İl Genel Meclis üyeleri köylerde rahatsızlanan hastaların kurtarılmasına da yardımcı oldu.

Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışını doğal afete bezeterek kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti. 

Kar yağışının devam etmesi dolayısyla bazı köy yollarının hala kapalı olduğunu aktaran Tekin, söz konusu yolların da açılması için karla mücadele ekiplerinin seferber olduğunu dile getirdi.

y1-242.jpg

y2-192.jpg

y3-116.jpg

y5-037.jpg

y6-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.