Yüksekova'da 1 kişi öldürüldü

Yüksekova'da 1 kişi öldürüldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece yaşanan olaylarda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgilere göre dün gece saatlerinde Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde çıkan olaylarda zırhlı araçtan açılan ateş sonucu Ali Kaval isimli bir gencin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Akşam saatlerinde başlayan olaylarda ilçenin 2 mahallesin gecenin geç saatlerine kadar silah sesleri yankılandı.

Birçok evin polis kurşunlarının hedefi olduğu ilçede Köy Hizmetleri binası da ateşe verilmşti. 

Polisin mahallelerde yoğun gaz bombası kullabdığı olaylar sırasında zırhlı araçtan açılan ateş sonucu Ali Kaval isimli gencin bacaklarından 2 ve kafasından 1 kurşunla vurulduğu belirtildi.

Ağır yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaval tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaval'ın cenazesi otopsi işlemleri için Hakkari'ye götürüldü.

Öte yandan Hakkari Valiliği olay ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"31 Ağustos 2015 günü saat: 22.50 sıralarında İlimiz Yüksekova İlçesi Esentepe Mahallesinde bulunan İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasının pkk/kck terör örgütü mensupları tarafından yakıldığının bilgisi alınması üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı haberini alan güvenlik güçlerimiz ivedi olay yerine intikal etmiş ve saldırıya anında karşılık verilmiştir.

Terör örgütü mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş; çatışmalar devam ettiği 01 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesine yaralı bir şahsın getirildiği bilgisinin alınması üzerine yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yaralının Ali Kaval isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önceden de terör amaçlı gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir.
 
Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş olup; olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.