Yüksekova'da 1 Eylül kutlaması

Yüksekova'da 1 Eylül kutlaması

Yüksekova'da düzenlenen 'Önderliğe Özgürlük Barış Hemen Şimdi Mitingi'nde yurttaşlar 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Öörgütü tarafından düzenlenen 'Önderliğe özgürlük ve barış hemen şimdi' mitingi Zagros İş  Merkezi arkasındaki boş alanda yapıldı.

DBP'li yöneticiler, belediye eş başkanlarının da katıldığı kutlamada konuşan DBP Yüksekova İlçe Öfgütü Başkanı Fikret Turgut, Kürt sorununun çözümü konusunda kırmızı cizgilerinin 'özgür önderlik ve özgür gelecek' olduğunu ifade ederken, barış çabalarının sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin ise Federal Kürdistan ve Rojava'daki IŞİD terörüne değinerek, katliamların halen devam ettiğini, Kürtlerin, buralardaki kardeşlerine maddi ve manevi destek olması gerektiğini söyledi. Yetişkin, bölge illerine gelen Ezidiler için düzenlenen yardım kampanyalarına herkesin destek vermesini istedi. 

Etkinliğe katılan yurttaşlar, konuşmaların ardından sahne alan yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekerken, etkinlik geç saatlere kadar devam etti. 

y1-014.jpg

y2-009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.