Yüksekova ve Ömerli'de gözaltılar

Yüksekova ve Ömerli'de gözaltılar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova ilçe eşbaşkanı Rüstem Demir gözaltına alındı. Mardin Ömerli'de ise DBP eşbaşkanları Mahmut Özdemir ve Esma Yılmaz ile HDP İlçe Eşbaşkanı Elmas Demircan 2 gündür gözaltında.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Rüstem Demir, Hakkari kent merkezi girişindeki Depin arama ve kontrol noktasında gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Demir, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Öte yandan Yüksekova TUHAD-FED yöneticilerinden Remziye Yaşar da, Van'da gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyene Yaşar'ın nereye götürüldüğü ile ilgili bilgiye ulaşılamadı. 

Ömerli'de DBP ve HDP eşbaşkanları gözaltında

Mardin'in Ömerli ilçesinde ise önceki gün ihbar olduğu iddiasıyla DBP ve HDP ilçe binalarına yapılan baskınlarda gözaltına alınan DBP ilçe eşbaşkanları Mahmut Özdemir ve Esma Yılmaz ile HDP İlçe Eşbaşkanı Elmas Demircan, emniyet müdürlüğünde tutulmaya devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.