Yüksekova Musa Anter Aile Parkı karakola çevrildi

Yüksekova Musa Anter Aile Parkı karakola çevrildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2 noktaya geçici güvenlik karakolu kuruldu. Karakollardan biri Musa Anter Aile Parkı'nın bulunduğu tepeye kuruldu.

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırılmasının ardından ilçedeki yüksek tepelere geçici güvenlik karakolları inşa edilmeye başlandı. 

İlçenin Eski Kışla, Esentepe, Cumhuriyet, Orman ve Güngör mahallelerine kurulacağı söylenen geçici güvenlik karakollarından Eski Kışla ve Esentepe mahallelerindeki karakollar kuruldu. Özel Harekât polislerinin görev yaptığı geçici karakollardan biri ilçenin tek yeşil alanı olan Musa Anter Aile Parkının bulunduğu tepeye kuruldu. Daha önce Kürtçe eğitim veren Uveyş Ana İlkokulu'nun da bulunduğu tepedeki tüm ağaçların kesildiği ve etrafının beton duvarlarla örüldüğü görüldü. İkinci nokta ise ilçenin Esentepe Mahallesi'nde bulunan Su Deposu mevkiinde kurulduğu bildirildi. 3 metre yüksekliğindeki beton duvarlarla etrafı örülen noktalarda zırhlı araçlar bulunduruluyor.

Diğer mahallelerdeki geçici güvenlik noktalarının ise yapım çalışmaları sürüyor. Orman Mahallesi'nde bulunan, arazisi için acil kamulaştırma kararı alınan Muahrrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz ilköğretim Okulunun bahçesine daha önce beton duvar bloklar taşınmıştı. Yıkımına başlanan her iki okulunun bahçesinde de geçici güvenlik kontrol noktası kurulması bekleniyor.

sahintepesi3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.