Yüksekova köylerinde Ezidiler için seferberlik

Yüksekova köylerinde Ezidiler için seferberlik

Yüksekova’nın Şişemzinan, Dırbêsan, Navdiyan ve Bılênbasan köylerindeki yurttaşlar IŞİD çetelerinden kaçıp Şırnak ve çevresindeki köylere yerleşen Ezidiler için yardım seferberliği başlattı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Federal Kürdistan’ın Şengal Kasabası’na saldıran IŞİD teröristlerinden kaçarak Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve çevre illere gelen Êzidilerin dramı yürek burkuyor.

Gece gündüz demeden yaklaşık 20 gündür yalınayak yürüyen Ezidiler Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyüne geldi.

Dağ yolunu kullanarak gelen Ezidiler, Roboski’de 34 yurttaşın savaş uçakları tarafından katledildiği yerde asker engellemesiyle karşılaştı.

Uzun süren görüşmelerin ardından geçişlerine izin verilen Ezidiler Roboski ve çevre il ve ilçelere sığındı.

YÜKSEKOVA’DAKİ KÖYLÜLER EZİDİLER İÇİN SEFERBER OLDU

Yüksekova Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Teşkilatı ve Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına destekler sürüyor.

Navdiyan köyü gençliği tarafından Şişemzinan, Dırbêsan, Navdiyan ve Bılênbasan köylerinde yardımlar toplantı.

ANNELER TANDIR BAŞINA GEÇTİ

Köylerde yaşayan kadınlar güzel bir dayanışma örneği gösterdi.  Sabah erken saatlerde tandırların başına geçen anneler Ezidiler için ekmek pişirdi.

KIŞ İÇİN HAZIRLANAN PEYNİRLER YER ALTINDAN ÇIKARILDI

Ezidiler için tek yürek olan köy halkı, kış aylarında tüketilmek üzere toprağa gömülen peynir bidonlarını topraktan çıkararak köy meydanında topladı.

1-582.jpg

Köylüler ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda, süt, şeker, zeytin, çay, makarna, bulgur, pilav, battaniye, yorgan, döşek, ve giyim malzemesi gönderdi.

Ezidilerin acil ihtiyaçlarının giyim, bebek maması ve bebek bezi olduğu belirtildi.

DBP ve Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan kampanya sürecinde toplanan yardımların bir kısmı dün araçlarla Roboski köyüne götürülürken, bugün toplanan yardımların da akşam saatlerinde bölgeye gönderileceği belirtildi.

2-352.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.