Yüksekova kara gömüldü

Yüksekova kara gömüldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç gündür aralıksız yağan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

İlçede üç gün önce başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı hayatı adeta felç etti.

İlçe merkezinde kar kalınlığı bir buçuk metreye yaklaşırken, yağış nedeniyle Yüksekova-Hakkari, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere ve tüm köy ile mezra yolları ulaşıma kapandı.

haberinfotograflari.gif

Kar esareti nedeniyle evler ve araçlar kara gömülürken, vatandaşlar evlerinden çıkamadı. Bazı vatandaşlar da kardan kaybolan araçlarını küreklerle çıkarmaya çalıştı.

İşyerlerine gelen bazı esnaflar da ellerine aldıkları küreklerle işyerinin önünde biriken karları temizledi. Karla mücadele ekipleri de kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

haberingoruntuleri.gif
Vatandaşlardan Serdar İpek, üç gündür hayatın durma noktasına geldiğini söyleyerek, kar esareti nedeniyle çoğu esnafın kepenk açamadığını belirtti.

Son yılların en çok kar yağdığı yıl olduğunu söyleyen İpek, vatandaşların evlerinden çıkamadığını aktardı.

Vatandaşlardan Taner Öner ise, dün park ettiğini aracını uzun süren çalışmalarının ardından bulunduğu yerden çıkardığını söyledi.

Dün park ettikleri araçlarını bugün bulamayacak kadar çok kar yağdığına değinen Öner, “Son yıllarda hiç bu kadar kar yağmazdı. Bu sene gerçekten de buraya çok kar yağdı. Uzun süredir aracımızı kardan çıkarmaya çalışıyoruz. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.