Yüksekova ile birçok kentte baskın

Yüksekova ile birçok kentte baskın

Hakkari, Yüksekova, Van, Batman, ve Çukurca'da düzenlenen ev baskınlarında aralarında Fırat Dağıtım çalışanı Mevlüt Ayağ'ın da bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

HAKKARİ - Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis, Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Yurtkur'a bağlı 500 kişilik öğrenci yurduna baskın düzenledi. Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile gece saatlerinde çok sayıda polis tarafından düzenlenen baskın, sabah saatlerine kadar sürdü. Erkeklerin kaldığı bölüme yapılan aramalar soncunda Adem Çelik, Rıdvan Korkmaz, Metin Ersan ve soyadları örenilemeyen Yunus ile Hamit isimli 5 öğrenci gözaltına alındı. Aynı saatlerde evine baskın düzenlenen Müslüm Beyter'in gözaltına alındığı belirtildi.

YÜKSEKOVA

Yüksekova İlçesi'nde polis ve özel hareket timleri tarafından Yeşildere, Güngör, Dize mahallelerinde yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Baskınlar sırasında yaşları 17 ile 20 arasında değişen Kajin Akçelik, Kevkes Kılıçak, Evliya Şedal ile Reşit Orhan gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan önceki gün Hakkari'den Yüksekova'ya giderken gözaltına alınan DYG üyelerinde Haluk Bor, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Dündar Kaya'nın ise gözaltında tutuluyor.

BATMAN

Batman'da sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Çamlıca Mahallesi'nde Fırat Dağıtım çalışanı Mevlüt Ayağ'ın da evine baskın düzenlenirken, evde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Ayağ, gözaltına alındı. Yavuzselim ve Huzur mahallelerinde düzenlenen baskınlarda, Ömer Dayan, Hudidan Ablığ ve Ercan Can adlı kişiler gözaltına alındı. Eşref Önen adlı yurttaşın da evine baskın düzenlendiği belirtilirken, gözaltının yaşanmadığı belirtildi. Kent genelinde düzenlenen baskınlarda şuana kadar toplam 12 kişinin gözaltına alındığı kaydedilirken, gözaltıların artabileceği kaydedildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 12 kişi, Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VAN

Van'da Seyit Fehim Avrasi Mahallesi'nde deprem sonrası kurulan Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinin kullandığı, belediyenin çocuklar için kurduğu ve belediye ile gönüllülerin kullandığı çadırlara gece saatlerinde çok sayıda polis tarafından baskın düzenlendi. Aramalar sonrası çadırlarda bulunan malzemeler dağıtılırken, aynı saatlerde çeşitli mahallelere baskın düzenleyen polis, Ferdi Keskiner, Servet Ertak, Arif Coşkun, Ömer Komi, Erkan Akbulak ve Seyfettin Türkan'ı gözaltına aldı. Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

ÇUKURCA

Çukurca İlçesi'nde ise, Emirşaban, Cumhuriyet ve Yenimahalle mahallerinde saat 04.00 sıralarında çok sayıda polis tarafından evlere baskın yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda Muharrem Parlak, Feyaz Turan, Ömer Güneş, Mehvan Akdemir, Tarık Kanat ve Şaban Derin gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile yapılan gözaltının gerekçesi öğrenilmezken, gözaltına alınan 6 kişinin Van'a götürüleceği belirtildi. Aynı saatlerde Mustafa Tunç'a ve ismi öğrenilemeyen bir yurttaşın evine de baskın yapıldığı öğrenildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum