Yüksekova Havaalanı bu yıl biter mi?

Yüksekova Havaalanı bu yıl biter mi?

Yüksekova Havaalanı'nda çalışmalar yağışlar nedeniyle yavaş ilerlerken yurttaşlar havaalanının bu yıl bitip bitmeyeceğini merak ediyor.

YÜKSEKOVA HABER

Temeli 3 yıl önce atılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim süreci boyunca sürekli bahsini ettiği Yüksekova Havaalanı'nda çalışmaların ağır ilerlediğinden yakınan yurttaşlar çalışmaların biran önce bitirilmesini istiyor. 

Yüksekova Havaalanının üst yapı şantiyesinde çalışmaların önemli bir bölümü bitirilirken alt yapıda durum biraz daha farklı. Yurttaşlar çalışmaların ağır ilerlediğinden yakınırken alt yapı çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri söz konusu ağırlığın son günlerde yaşanan yağışlardan kaynaklandığını belirtiyor. Yetkililer yağışların pist zeminini sıkıştırmada problem yarattığını, bu nedenle hava şartlarının iyileşmesini beklediklerini ifade ediyor.

Yurttaşlar söz konusu yatırımın yarım kalmasından endişelenirken Hakkari Valisi Necmettin Kalkan da son olarak bugünkü 23 Nisan resepsiyonunda havaalanının bu yıl biteceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın da bu yıl içerisinde bitirilmesi yönünde talimat verdiği Yüksekova Havaaalanı Hakkari ili için büyük önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum