Yüksekova Haber The Bobs'da "Halkın seçimi" ödülüne aday

Yüksekova Haber The Bobs'da "Halkın seçimi" ödülüne aday

Alman kamu yayıncılık kuruluşu Deutsche Welle’nin düzenlediği, dünyanın en büyük uluslararası internet aktivizm yarışması Bobs’da oylama süreci başladı. Yüksekova Haber, yarışmada "Halkın seçimi" ödülüne aday.

Bu yıl onuncusu düzenlenen Bobs-Best of Online Activism yarışmasında internet kullanıcılarından gelen 3 bini aşkın aday arasından uluslararası jürinin seçtiği finalistler bugünden itibaren halk oylamasına sunuldu.

Türkçe dahil 14 dilde yarışan içerikler için 7 Mayıs’a kadar Bobs sayfası üzerinden oy kullanılabilecek. Adayların kısa tanıtımlarına www.thebobs.com ve Türkçe olarak www.thebobs.com/turkish adreslerinden ulaşılabiliyor.

Deutsche Welle Program Direktörü Gerda Meuer, tüm dünyada insanların internet ortamında daha fazla düşünce özgürlüğü ve tüm toplumsal alanlarda şeffaflık için mücadele verdiğine dikkat çekerek, “Ancak internet gözetlenmekte ve kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Bobs’daki pekçok finalist işte tam da bu konuyu ele alıyor. Dijital gözetime son verilmesi talep ediliyor“ diye konuştu. Amerikalı gazeteci Glen Greenwald’un araştırmacı haber sitesi „The Intercept“, sansüre karşı çalışmalar yürüten “Lantern“ ve Ukrayna’dan “EuroMaydan“ siteleri bu örneklerden bazıları.

Türkçe içeriklerden ise Yüksekova Haber, 140Journos, Oy ve Ötesi, Kem Gözlere Şiş ve Ahmet A.Sabancı değişik kategorilerden finalistler arasında. Bobs’un uluslararası jürisinin bu yılki Türk üyesi, Bilgi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Erkan Saka.

Yüksekova Haber, geçtiğimiz yıl "Türkçe en iyi blog" dalında önce jüri tarafından finalist seçilmiş ardından da halk oylaması ile birinci olmuştu. Bu yıl, "Türkçe'de halkın seçimi" dalında finalist olan Yüksekova Haber için yarışmanın internet sitesinde "‘Hakkari’den yükselen ses’: Yüksekova’dan alternatif içeriğe yer veren cesur bir yerel haber sitesi. Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerden haber geçen az sayıda güvenilir kaynaktan biri olma özelliğini koruyor. Profesyonel gazetecilik standartlarına sahip olan site, profesyonel gazetecilerin yanısıra bölgedeki normal vatandaşları da kaynak alıyor" şeklinde söz ediliyor.

Bobs’un tüm kategorilerinde kazananlar 7 Mayıs’ta açıklanacak. Jüri ödülü sahipleri Deutsche Welle’nin davetiyle Bonn kentinde düzenlenen Deutsche Welle Global Media Forum’a katılacak ve burada 30 Haziran tarihinde düzenlenecek törenle ödülüne kavuşacak.

Bobs’da 14 dil; Almanca, Arapça, Bengalce, Çince, Endonezce, Farsça, Fransızca, Hintçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça, Türkçe ve Ukraynaca içerikler yarışıyor.

yuksekovahaber2-001.jpg
Oy verebilmek için Twitter veya Facebook'tan giriş yapmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra kategorilerden "Türkçe'de halkın seçimi" kategorisini seçip, oy vermek istediğiniz siteye oy veriyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum