Yüksekova: Evleri yakılan aile camiye yerleşti

Yüksekova: Evleri yakılan aile camiye yerleşti

Yüksekova'ya bağlı Kuruköy köyünde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte evi yakılan Güleryuz ailesi, maddi imkânsızlıklar nedeniyle köy camisinin bodrum katına yerleşti.

Yüksekova'ya bağlı Kuruköy (Mexsudava) köyünde ikamet eden 5 kişilik Güleryüz ailesi sokağa çıkma yasağı döneminde evlerinden çıkartıldı. Önce Van ardından da Şemdinli'ye gitmek zorunda kalan Güleryüz ailesi, yasağın kısmi olarak kaldırılmasının ardından köylerine geri döndü.

DİHA'da yer alan habere göre Güleryüz ailesi, harabeye çevrilen köy camisinin bodrum katına yerleşti. Yeni dünyaya gelen bebekleri ve iki çocuğuyla birlikte cami bodrumuna sığınan aile, maddi imkansızlıklar içinde yaşama tutunmaya çalışıyor.

ayl3.jpg

'Topraklarımızı terk etmeyeceğiz'

Harabe de olsa topraklarını terk etmeyeceklerini vurgulayan Hüseyin Güleryüz, "Bu topraklar bizim atalarımızdan kalma hiçbir şekilde yerimizi yurdumuzu terk etmeyeceğiz. İmkânlarımız olmadığı için evlerimizi şimdilik onaramıyoruz. Evimizi inşa ettikten sonra, buradan çıkacağız. Gidecek başka bir yer olmadığı için biz de buraya gelmek zorunda kaldık" diye konuştu.

ayl4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.