Yüksekova esnafının hasarları tespit ediliyor

Yüksekova esnafının hasarları tespit ediliyor

Yüksekovalılar yıkık kentlerine dönüşlerinin birinci ayında bir yandan yaşadıkları şoku atlatmaya çalışırken, diğer yandan da ekonomik hayatı canlandırmaya çalışıyorlar.  Yıkıntılardan en çok etkilenen esnaf da dertli.

YÜKSEKOVA -  Yüksekovalılar yıkık kentlerine dönüşlerinin birinci ayında bir yandan yaşadıkları şoku atlatmaya çalışırken, diğer yandan da ekonomik hayatı canlandırmaya çalışıyorlar.  Yıkıntılardan en çok etkilenen esnaf da dertli.

Yüksekova'daki yasağın kısmı olarak kaldırılmasının üzerinden bir aya yakın bir zaman geçti. Bu sürecin sonucunda yaklaşık 6 bin konut ile bini aşkın işyeri hasar görürken, ilçede yaklaşık 35 bin kişi ise evsiz kaldı.

Büyük tahribatın yaşandığı ilçede en çok zarar gören kesimlerin başında ise esnaf eliyor. Bir çok esnaf bayram öncesi işyerini açarken, işyerini açamayacak durumda olan esnaflar ise perişan olmuş durumda.

İşyerlerinin enkazında sağlam kalmış olan eşyalarını kurtarma uğraşısı veren esnaflar bir an önce zararlarının karşılanmasını bekliyor.

Vergi dairesince oluşturulan ve içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinin bulunduğu zarar tespit komisyonu, çalışmalarına devam ediyor.

h-007.jpg

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Esnaf Odası Başkanı İrfan Sarı, esnaf odası adına görev aldıkları komisyonda hasar  tespiti çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

İlçede toplam bin 700 işletme bulunduğunu bunların bine yakının esnaf odası üyesi, geriye kalanlarının ise şoförler odası ve ticaret odası üyesi olduğunun altını çizen Sarı, zarar görmüş olan bütün esnafın hasarlarını tespit edeceklerini belirtti.

Esnafın zarar ziyan tespiti için iki aylık bir başvuru süreci olduğuna dikkat çeken Sarı, sonucaulaşmanın bürokratik engeller ve diğer nedenler ile birlikte 6 aylık bir zaman alabileceğini ifade etti.

Sarı, karşılaşabilecekleri zorluklar ile ilgili olarak ise  Hakkari Barosu'ndan destek alacaklarını sözlerine ekledi.

Esnaflar da zor durumda olduklarını belirterek bir an önce zararlarının tespit edilmesini istiyorlar.  

1-20160623130931.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.