Yüksekova Devlet Hastanesinde gergin anlar

Yüksekova Devlet Hastanesinde gergin anlar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çıkan ve bir kişinin ölüm bir kişinin de yaralanmasına neden olan olayların ardından devlet hastanesi önünde sıcak saatler yaşanıyor.

YÜKSEKOVA HABER 

YÜKSEKOVA -  6 Aralık 2013 tarihinde çıkan olaylarda özel harekat polisleri tarafından sokak ortasında öldürülen Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bermal Tokçu'un ölüm yıl dönümünde protestoların yaşandığı Yüksekova'da 1 kişinin ölümü 1 kişinin yaralanmasının ardından, polis Yüksekova Devlet Hastanesini kuşatmış durumda. 

haberingoruntuleri.gifhaberinfotograflari.gif

Alınan bilgilere göre 17 yaşlarındaki Rojhat Özdel silahla yaralanıp hastaneye kaldırılmasının ardından, bilgi almak için hastaneye giden gazeteciler dahil hiç kimse hastahaneye yaklaştılmıyor. 

ozdel-003.jpgÖzel harekat polisleri çok sayıda zırhlı araç ile hastahane bahçesi ve çevresinde konuşlandırılırken, hastanede yaşamını yitiren 17 yaşındaki R.Ö ile ilgili bilgi almak için hastaneye gelen HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanı Ferman Öztunç ve DBP ilçe Eşbaşkanı Evliya Alkan giriş kapısında bekletildiler. Polisler ile yaşanan kısa gerilimin ardından Öztunç ve Alkan hastaneye alınırken, Rojhat  Özdel'in yakınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi içeri alınmıyor.

Hastane önüne gelen HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan bilgi almak için girmek istediği hastahaneye alınmadı.  

Duruma tepki göstererek kısa bir açıklama yapan Canan, olayda silahla yaralanıp hastanede yaşamını yitiren gencin 17 yaşındaki Rojhat Özdel olduğunu söyledi. 

CANAN: İSTİFA ETMEK EN DOĞRUSU

Bir halkın milletvekilinin kendi bulunduğu ülkesinin hastanesine giremedeğini belirten Canan, "Bu saatten sonra istifa etmek en doğrusu. 90'lı yıllardaki uygulamalardan farksız bir uygulamayla karşı karşıyayız. Burada insanlar ölüyor, öldürülüyor. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

Canan, konuşmasının ardından hastane önündeki kalabalığı telkin ederek sağduyulu olmalarını istedi.

Akşam saatlerinde bir televizyona bağlanan Canan Hakkari Valiliğinin yaptığı açıklmaya tepki göstererek yaşananların bir çatışma olarak verilmek istendiğini belirtti.

Canan kesinlikle hiç bir çatışmanın yaşanmadığını aktararak yapılan açıklmayı kabul etmeyeceklerini aktardı.

Öte yandan, hastanenin acil servisinde bulunan yurttaşlar ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. polisin acil serivisine gaz bombası atttığı, serviste bulunan çok sayıda hasta ve hasta yakını baygınlık geçirirken, yaşlı bir kadının fenalık geçirdiği alınan bilgiler arasında.

Polisin hastane çevresinde bekleyen yurttaşlara zaman zaman plastik mermiler ve gaz bombası ile müdahale etti.

Hastane dışındaki kalabalığın artması üzerine polis, cenazeyi ambulansla Van'a gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum