Yüksekova Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Yüksekova Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Yüksekova Belediyesi ile DİSK/Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediyesi ile DİSK/Genel İş Sendikası arasında 106 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Tarafların karşılıklı anlaşmaları sonucunda kabul edilen yeni sözleşme Yüksekova Belediyesinde atılan karşılıklı imzalarla yürürlüğe girdi.

İmza törenine Belediye Başkanvekili Adile Kozay, Başkan Yardımcısı Gönül Şedal, Belediye Meclis Üyeleri, Genel İş Sendikası Van Şube Eşbaşkanları Emine Bozkurt ve Ömer Tekin, Genel İş Sendikası Yüksekova Temsilcisi Sıddık Karagöz ile iş yeri temsilcileri katıldı.

i-1-20160714114124.jpgİmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Adile Kozay, "Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımızın katkıları ile sendika yöneticilerinin katılımıyla işçi personellerimizin 2016 Haziran ayında sona eren Toplu İş Sözleşmesi'ni mevzuat gereği yenilemek üzere toplandık. Çalışanlarımızın taleplerini kurumumuzun imkânları doğrultusunda değerlendirerek yıllık %8 oranında iyileştirme ile üç yıllık bir sözleşme imzaladık. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sözleşmenin kurumumuza, emekçi ve çalışan arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Genel İş Sendikası Van Şube Eşbaşkanı Tekin ise, “Sendika işçi sınıfının örgütüdür, çalışanların birliği ve ortak talebi sadece mali haklarla değerlendirilemez. Yüksekova’nın bugünkü şartlarına rağmen belediye yönetiminin emekçiye olan desteğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve bu vesile ile bütün sivil toplum örgütlerinin Yüksekova’nın inşasına elbirliği ile katkı sunmalarına davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.