Yüksekova Belediyesi kaldırım işgaline karşı harekete geçti

Yüksekova Belediyesi kaldırım işgaline karşı harekete geçti

Yüksekova Belediyesi, ilçede kaldırımlardaki tabure, masa ve benzeri malzemelerin kaldırılması için çalışma başlattı.

YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediyesi'na bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Belediye Halkla İlişkiler Komisyonu, vatandaşların şikayetçi olmaları üzerine Belediye Başkanı Adile Kozay'ın talimatı ile işportacılar, kahvehanelere ait tabure ve masalar ile iş yerlerinin kaldırımlara koydukları malzemelerin kaldırılması ve kaldırımların daha düzenli olabilmesi için çalışma başlattı.

Yapılan çalışma kapsamında işportacılar, kahvehane ve işyeri sahipleri ile seyyar satıcılara uyarıda bulunularak, söz konusu uygulama için 2 günlük zaman verildi. Pazartesi günü yapılan bu çalışmanın devamında yeniden kaldırım kontrolünün gerçekleştirileceği ve ihtara uymayanlara yasal işlemin yapılacağı belirtildi.

İlçenin daha düzenli ve insanların rahat bir şekilde kaldırımları kullanabilmeleri için çalışmaların devam edeceğini belirten Yüksekova Belediyesi Halkla İlişkiler Komisyonu temsilcisi Reşit Güneç “Bu gün ilçemizin en işlek caddesi ve çarşı merkezi olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan işportacılar, kahve sahipleri ve seyyar tezgâh sahibi olan esnaflarımızı bir bir gezerek kaldırımlarımızın yayalar için rahat bir alan olması için çalışmalara başladığımızı belirttik. Bu konuda bize yardımcı olmalarını istedik. Sağ olsunlar hepside bu çalışmamıza destek olacaklarını belirttiler. Pazartesi gününe kadar söz konusu arkadaşlarımıza zaman tanıdık.  Kendilerine Pazartesi günü tekrar denetim yapacağımızı aksi bir durumda yasal işlem gerçekleştireceğimizi de söyledik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.