Yüksekdağ'ın Newroz açıklamasına engel

Yüksekdağ'ın Newroz açıklamasına engel

Mardin'de Newroz'un yasaklanması üzerine kentte esnaf ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak istediği açıklamaya polis valilik kararını gerekçe göstererek izin vermedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Ali Atalan ve Erol Dora, Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Sevinç Tunç, HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan heyet, Mardin'de esnafları ziyaret ederek, Newroz bayramlarını kutladı. 

Esnaf ziyareti ardında heyetin Cumhuriyet Meydanı'nda Newroz kutlamasına ilişkin yapmak istediği basın açıklaması, valilik kararı gerekçe gösterilerek, polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Yüksekdağ ve beraberindekiler, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Burada basın açıklaması düzenleyen Yüksekdağ, özetle şunları söyledi:

"Bugün bir halkın bayramını, Ortadoğu ve Kafkasya halklarının bayramını, onun kutlama ruhuyla yaşama geçirilmesini engelleyen karanlık bir siyasi iktidar zihniyeti ile yüz yüzeyiz. Bu karanlığı hep birlikte Newroz ateşinin ışığıyla aydınlatmayı başarabiliriz." 

"Halkımız dört bir yanda, illerde, ilçelerde, mahallelerde, yerleşim ve yaşam alanlarında Newroz için bir araya gelmekten sakınmıyorlar. Bugün de bizim Mardin'den çağrımız yine dün yaptığımız çağrıdır. Yasaklar ve yasakçı zihniyet bu siyasi iktidara aittir. Ama alanlar, meydanlar, sokaklar, bütün yaşam merkezleri bizlere aittir, halklara aittir. Ve hiçbir yerde Newroz ışığının Newroz ateşinin yanmasına engel olamayacaklar. Bizler bugün Mardin'den her yer Newroz her yer direniş diyoruz yeniden."

"Sayısız kez bu kutlama, bu bayram günü kana, ölüme, karanlığa gömüldü. Ve bizler bu kanın, ölümlerin, karanlığın içerisinden sıyrılarak bugüne geldik. Hep birlikte bugünlerden de geçeceğiz. Bayramımızın kuşatıldığı dayanışma günlerimizin kuşatıldığı, yasaklandığı bugünlerden de gelip geçeceğiz. Bu kuşatma dağılacak ve halklarımızın bayramı halklarımızın direnişi ve dayanışması kazanacak" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.