Yüksekdağ’dan Star gazetesine suç duyurusu

Yüksekdağ’dan Star gazetesine suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Star Medya Yayıncılık A.Ş. adına, Yayın Sahibi Murat Sancak ve Sorumlu Müdür ve Yayın Sahibi temsilcisi Özkan Demir hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçeleriyle Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP Hukuk Komisyonu’nun hazırladığı suç duyurusu dilekçesinde, basın ve internet yolu ile kişilik haklarına saldırı ve kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması, hakaret, tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama gerekçelerinden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Star Medya Yayıncılık A.Ş. adına Yayın Sahibi Murat Sancak ve Sorumlu Müdür Özkan Demir’in yargılanması istendi.

Gazetenin yayımladığı haberler ile Yüksekdağ’ın hedef gösterildiğini, özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal edildiği belirtildi.

Star Gazetesi’nde yer alan haberlerdeki yorumlar ve kriminalize edici, karalayıcı ve kurumun gerçeği ile bağdaşmayan dil, yasal bir siyasi parti olan kurumun ve yöneticileri bakımından “örgütlenme hakkı”nın ihlal edildiğini ifade eden avukatlar, Yüksekdağ ve partinin zarara uğrama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Yayınların içeriğinin “açık ve yakın bir tehlike” oluşturduğu belirtildi.

Suça konu yayınların, temel hakların kullanılması kapsamında olmadıkları gibi resmi bir görevi yerine getirmek için yapılmadığını dile getiren avukatlar, hiçbir cezasızlık hali ya da meşruluk, yasallık içermeyen bu yayınların sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü hakkında kamu davası açılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.