Yüksekdağ'dan Mungan'a mektup

Yüksekdağ'dan Mungan'a mektup

Tutuklu akademisyen Esra Mungan'a mektup yazan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Özgürlük ve barış sözleri söylemek güzel ama o sözlerin arkasında bu kadar güçlü ve onurlu durmak daha güzel" dedi.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı için tutuklanan akademisyen Esra Mungan'a mektup yazdı. 

Yüksekdağ'ın mektubu şöyle: "Sevgili Esra Hocam, özgürlük ve barış sözleri söylemek güzel ama o sözlerin arkasında bu kadar güçlü ve onurlu durmak daha güzel. Senin hapishane duvarları arkasında olduğunu bilmek bizim için kötü bir deneyim. Güzelliğin hapsedilemeyeceğini biliyoruz ama bu bize güç veriyor. Senin ve tüm onurlu barış için akademisyenlerin duruşundan güç alıyoruz. Bilincin, düşüncenin ve güzelliğin gücü kazanacak, buna eminiz. Sevgilerimle." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.