Yüksekdağ: Yıkıntıların arasından daha güçlü direnişler filizleniyor

Yüksekdağ: Yıkıntıların arasından daha güçlü direnişler filizleniyor

Adana’da konuşan Eş Başkan Yüksekdağ, Kürt illerindeki yıkıma dikkat çekti, “O yıkıntılar arasında daha güçlü binalar ve daha güçlü direnişler filizleniyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan partisinin Ceyhan Bölge Temsilciliğini ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı  Yüksekdağ, Ramazan Bayramı’nın barışa vesile olmasını dileyerek, herkesin bayramını kutladı.

“Bu halka ve bizlere yıllar boyunca sevinmeyi, bayram etmeyi çok gördüler” diyen Yüksekdağ, “İnsanca, onurumuzla ve varlığımızla bu topraklarda yaşamımızı çok gördüler. Ama bizler temel haklarımızı bize çok görenlere karşı hakkımızı asla teslim etmedik, hakkımızı her zaman söke söke alacağız” dedi.

“Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın bu yaşamdaki hakkının sahibi Saray’daki değildir” diyen Yüksekdağ, “Biz bu hakları, bu kimliği ve özgürlüğü onların icazetiyle almadık. Çok şükür bir tarih boyunca direnen halkız biz, halklarız biz. Allahtan başka kimseye de boyun eğmeyiz. Bizlere bayramları zehir edenlere karşı her zaman direndik, direnmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman davamıza inanmaktan, halkımıza güvenmekten ve bir birimizi sevmekten vazgeçmedik. Bu topraklarda bizler olduğumuz sürece büyük insanlığın ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yasak ve operasyonların uygulandığı Kürt illerine dikkat çeken Yüksekdağ, “Kürt onuru ve direnişinin baş eğmediği yerlerde nice canlarımızı vahşice katlettiler. Ama o canlarımız bu ölüm ve vahşete rağmen boyun eğmediler. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Onların mücadelesi ve davasını geleceğe ve daha büyük bir zafere taşımak hepimizin insanlık görevidir” dedi.

Bu kentlerdeki yıkıma da değinen Yüksekdağ, “Orada bulunan halklarımızın, evlerini, barklarını yıktılar ama onurları ve direnişlerini yıkamadılar. O yıkıntılar arasında daha güçlü binalar ve daha güçlü direnişler filizleniyor. O yeni yaşam ağacı bizim geleceğimizin yeni binası olacak ve asla onların yıkamayacağı bir güç olacak” diyerek konuşmasını sonlandırdı.a

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.