Yüksekdağ: Sur’a el koyma bir halkın malını mülkünü gasp etmedir

Yüksekdağ: Sur’a el koyma bir halkın malını mülkünü gasp etmedir

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Sur’a el koyma kararıyla ilgili karar devreye girdiğinde ifade ettik, yeniden ifade ediyoruz. Bu bir halkın malını mülkünü gasp etme anlayışıdır. Sur’da hala cenazeler alınamadı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Biz’ler biat etmeyenleriz”

“HDP’yi oluşturan çoğul yapı, yani Biz’ler biat etmeyenleriz, teslim olmayanlarız. AKP-Saray iktidarı biat etmeyenlere karşı aralıksız baskı, tutuklama, yasaklama, gözaltı ve kıyım operasyonu sürdürüyor. Kıyım operasyonu uygulanan yerler ablukalar uygulanan ve halklarımıza yaşamı zehir edilen yerler.

“700 sivil katledildi”

“Temmuz ayından bu yana, 7 il ve birçok ilçede sokağa çıkma yasakları kesintisiz biçimde sürdürülüyor. “Kamu düzeni sağlama” adı altında tam anlamıyla kamu yıkımı gerçekleştirildi.

“Temmuz’dan bu yana 700 sivil halka karşı ilan edilen savaş ortamında katledildi. İktidar bizlere kendi zulmünü ve haksız rejimini dayatmaya devam ediyor. Halka yönelik yıkım operasyonu yetmedi, yaşam alanlarına, kültüre, tarihe el koyma operasyonlarıyla bu tavırlarını sürdürüyorlar.

“Sıkıyönetimle sorun çözülmüyor”

“”Operasyon bitti” dedikleri Silopi’de, Başbakan “Devletin kudretini gösterdik” diye şov düzenlenmişti. Bugün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sıkıyönetimle sorun çözülmüyor.

“Nusaybin’de sorunu çözemediler. Aylardır abluka uygulanıyor, sivil yurttaşlara karşı tam bir kırım yürütülüyor. Nusaybin’de kullanılan yıkım enstrümanları yetmedi, yönetimi validen askere devrettiler.

“Türkiye’yi darbe hukukuyla yönetiyorlar. Meşruiyetini yitirmiş bir iktidarla yüz yüzeyiz. Hiçbir meşru bağlantı bırakmadılar. Yaktıkları yetmezmiş gibi, “acil kamulaştırma” adı altında kentlere el koyma kararları ve yıkım operasyonlarıyla bu tutumu sürdürüyorlar.

“Sivil ölümlerin hesabını vermedi”

“Yıkımın sürdüğü Silopi’de iki gün önce tanklardan atılan top mermisiyle 4’ü aynı aileden 8 kişi yaşamını yitirdi. İki yaşında bir çocuğun ve 70 yaşındaki ninesinin cenazesi çıkarıldı. Sözde bu operasyonlar halkı korumak için gerçekleştiriliyor. Sivil ölümlerin hesabını bu iktidar hala vermedi, yeni suçlar işliyorlar.

“Sur’da hala cenazeler alınamadı”

“Sur’a el koyma kararıyla ilgili karar devreye girdiğinde ifade ettik, yeniden ifade ediyoruz. Bu bir halkın malını mülkünü gasp etme anlayışıdır. Sur’da hala cenazeler alınamadı. Aileler açlık grevi yaptı olmadı, nöbet tutuyor. Partimizin sayısız kez devreye girmesine, yerleri devlet birimlerine bildirilmesine rağmen cenazeler çıkarılmıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.