Yüksekdağ: Özgür Gündem bizleriz

Yüksekdağ: Özgür Gündem bizleriz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, susturulmak istenen Özgür Gündem gazetesinin Ankara temsilciliğine dayanışma ziyaretinde bulunarak, "O gazete binasını basanlar unutmasınlar, karşılarında 24 kişi yok, karşılarında milyonlar var" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, mahkeme kararıyla kapatılıp çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla gazetenin Ankara temsilciliğini ziyaret etti. Yüksekdağ'a ziyaretinde HDP milletvekilleri Aycan İrmez, Bedran Öztürk ile Eş Genel Başkan Yardımcılar Fatma Kurtulan ve Alp Altınörs eşlik etti. 

Büroda bulunan gazete çalışanları tarafından karşılanan Yüksekdağ ve beraberindekiler, gazetecilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, dayanışma mesajı verdi. 

Ziyarette konuşan Yüksekdağ, Türkiye'de basın özgürlüğü üzerindeki kara bulutların dağılmadığını, ancak en zor meselenin de gerçekleri ulaştırmak olduğunu kaydetti. Türkiye'de birilerinin çok kolayca darbe yapabildiğini ve tankları sokaklarda gezdirebildiğini ifade eden Yüksekdağ, "Ama aynı memlekette birileri bir gazeteyi çıkarmak için çok ağır bedeller ödüyor, çok ağır darbelerle karşı karıya kalıyor" dedi. 

'Baskın apaçık darbe'

"Biz dün Özgür Gündem'e yapılan baskını apaçık darbe olarak görüyoruz" diyen Yüksekdağ, yıllardır basın çalışanlarının çok ağır ve zor koşullarda mücadele ettiğini, ancak muhalif basında daha fazla bir mücadele durumu olduğunu belirtti. Susturulmak istenen gerçekleri halka ulaştırmanın ise mücadele istediğinin altını çizen Yüksekdağ, "Siyasi iktidarın işine gelmeyen sözleri söylemesi, toplumdan kaçırılan gerçekleri halkla buluşturmak çok daha zorlu mücadele. Özgür Gündem bu mücadelenin geleneğidir. Defalarca susturulduğu sanılmış ama sözünü söylemeye devam etmiş bir gelenektir. Özgür Gündem gazetesinin sadece gazete değil, bir gelenek olduğunu bilmiyorlar. Sadece somut olarak bir gazetede var olma mücadele değildir. Bu özgür basının varlığının geleneğidir. Gazete bizim açımızdan hakikatin, var olma mücadelesidir" diye konuştu. 

'Özgür Gündem bizleriz, bizim haklılığımızdır"

Yüksekdağ, sözlerinin devamında şunlar söyledi: 

"Bu damarlar o kadar genişlemiş ki bu damarı kesmeyi başaramazlar. Özgür Gündem, özgür basın geleneğinin bugünü ve geleceğidir. Biat ettirilmiş, söyleyeceği sözler ezberletişmiş, iliştirilmiş habercilik yapan basın ve medya propaganda organlarına karşı, bağımsız, halktan, gerçeklerden yana özgür basının adresidir Özgür Gündem. O gazete binasını basanlar unutmasınlar, karşılarında 24 kişi yok, karşılarında milyonlar var. Özgür Gündem bizleriz, bizim haklılığımız, cesaretimizdir. Biz neredeysek Özgür Gündem oradadır. Hepimiz yeri geldiğinde Özgür Gündem'in muhabiriyizdir, dağıtımcısıyızdır. Özgür gündem halktır, gerçeğin sesidir. Hiçbir OHAL, baskı, darbe bu gerçeği karartmayı başaramadı. Bizim için o binada şerefiyle, onuruyla direnç gösteren gazeteciler bizim için onurdur. Ama bunlar darbeci zihniyetin utanç görüntüleridir. Onlar bu utanç pratikleri üzerinden iktidarlarını pekiştirmeye çalışıyorlar. Böyle utanç tabloları yaratarak başarı elde edemeyecekler. Onların utanma duyguları olmasa bile yaşadıkları başarısızlıkla mağlup olacaklar."

'Bu zulmü görmeyenleri unutmayacağız'

Darbe gecesi CNN Türk binası basıldığı an darbeye karşı olduğunu söyleyenlerin bugün Gündem'e yapılanlar karşısında ses çıkarmadıklarını kaydeden Yüksekdağ, "Bugün Özgür Gündem'e baskın düzenlenirken hepsi kördü, sağırdı. Bu da başka bir utançtı. Onlar utanmayı bilmiyor olabilirler ama bizler bugün bu zulmü görmeyenleri, duymayanları affetmeyeceğiz. Türkiye haklarının böyle bir zulümle karşı karşıya bırakılmasını unutmayacağız" diye belirtti. 

Yüksekdağ'ın yanı sıra BES Genel Başkanı Fikret Aslan ve Evrensel gazetesi Ankara temsilcisi Cem Gurbetoğlu da Özgür Gündem temsilciliğe dayanışma ziyaretinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.