Yüksekdağ hakkında 'zorla getirilme' talimatı

Yüksekdağ hakkında 'zorla getirilme' talimatı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı İzmir ve Mersin'de yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında açılan 3 ayrı soruşturma nedeniyle ifadeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, geçtiğimiz günlerde Kayseri'deki bir konuşmasından dolayı ifadeye çağrılmasının ardından bugün de 3 farklı dosyadan dolayı ifadeye çağrıldı. Geçmişte Mersin'de katıldığı programlarda yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında 'örgüt propagandası yaptığı' iddiasıyla açılan iki farklı soruşturma açılan Yüksekdağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talimatla ifadeye çağrıldı. 

Bu iki soruşturmanın dışında Yüksekdağ dönük açılmış bir soruşturma haberi de İzmir'den geldi. Yüksekdağ, yine 'örgüt propagandası yaptığı' gerekçesiyle hakkında açılan bu soruşturma nedeniyle ifade vermeye çağrıldı. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, İzmir'de açılan soruşturmaya dair kendisine gönderilen tebligatta, ifadeye vermeye gelmemesi halinde hakkında 'zorla getirilme kararı' çıkarılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.