Yüksekdağ hakkında yeni bir dava açıldı

Yüksekdağ hakkında yeni bir dava açıldı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler için yapılan cenaze törenindeki konuşması nedeniyle Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada, 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 12 Ekim 2015 tarihinde Ankara 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitirenler için Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan cenaze töreninde yaptığı konuşmayı gerekçe göstererek, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçunu işlediğini ileri sürerek iddianame hazırladı. 11. Asliye Ceza Mahkemesince kabul iddianame davaya dönüştürülerek, Yüksekdağ hakkında 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yüksekdağı'n yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 8 Aralık'ta görülecek.

Aynı zamanda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da iddianamenin hazırlandığı ve mahkeme tarafından incelendiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.