Yüksekdağ: Çınar’da ölenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum

Yüksekdağ: Çınar’da ölenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, ailelerin acılarını paylaştığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi

HDP tarafından Batman’da düzenlenmek istenen mitinge Batman Valiliği izin vermedi.

Yüksekdağ bunun üstüne HDP parti binası önünde konuştu.

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Ailelerin acılarını paylaşıyorum’

“Sokağa çıkma yasakları ilan edilmesin. Çınar’da polis lojmanları ile karakollarda bombalar patlamasın istiyoruz. Batman sokaklarında özgürce yürüyebilmek, halkın değerlerini haykırmak istiyoruz.

“Çınar’daki olayda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Geçmiş süreçlerde de çok net söyledik; çatışma ve şiddet ortamı içinde ne asker, ne polis, ne sivil, ne kadın, ne genç, ne çocuk hiçbir yurttaşımızın artık hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz. Bizim istediğimiz bu kadar net.

“Peki, iktidar ne istiyor? Cevapları net; onlar daha fazla güç ve otorite istiyorlar. Onlar başkanlık ve diktatörlük istiyorlar, onlar sermaye ve güç istiyorlar, onlar Türkiye halkının geleceğine ve bugüne ipotek koymak istiyorlar, onlar kendileri dışında konuşan ve hareket eden tek bir insan kalmasın istiyorlar.

“Ama kusura bakmasınlar onların bu saldırganlıkları gayrimeşrudur. Kaos ve gözyaşıyla Türkiye’yi bu noktaya getirdiler. Zulümle, ölümle, savaşla ve yasaklarla yönetemezsiniz. Artık karşınızda kendisini yöneten bir halk var.

‘Batman’da gizli sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş’

“Batman’da yapmak istediğimiz demokratik mitingi yasakladılar. Bütün mahallelerin çıkışlarını tuttular. Görüyorsunuz, her gün cıvıl cıvıl olan Batman merkezinde adeta gizli sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş.

“İlçelerden gelmek isteyen halkımızın önüne engeller çıkarttılar. Bütün bu yasak, engelleme, barikat politikasının sonucunu çok iyi biliyorlar. Bu halk engel, barikat tanımaz.

“Halkımızın meşru demokratik taleplerini ve direnişini hendekler, barikatlar diye diye terörize etmeye çalışıyorlar. Bugün Batman’ın görüntüsüne bakın. Asıl barikatları kimlerin kurduğunu görürsünüz, asıl hendekleri kimlerin kazdığını görürsünüz.

“Bugün halkın demokratik iradesinin karşısına bu barikatları, engelleri kuranlar yaşanan çatışmanın, gerilimin, ölüm ve savaş durumunun biricik sorumlusudur.

‘Diktatörlük inşa etmesine izin vermeyeceğiz’

“Biz bunu söylediğimiz için bizleri hedef haline getiriyorlar. Halkın demokratik mücadelesi sürdükçe darbelere geçit vermeyeceğiz. Darbecilerin bir diktatörlük inşa etmesine izin vermeyeceğiz.

“Bizler mahallelere top mermileriyle ateş açılmasın istiyoruz, bizler Taybet analar keskin nişancılar tarafından vurulmasın istiyoruz, cenazeler bir hafta sokakta bırakılmasın istiyoruz, cenazeler kar altında çürütülmesin istiyoruz, süreç boyunca 63 çocuk katledilmesin istiyoruz, hiçbir çocuk öldürülmesin istiyoruz.

‘Akademisyenlerin yanındayız’

“5 ayda 170 sivil insan yaşamını yitirdiyse, artık yaşam kamusal ortamdan çıkmışsa ölüm herkesi kaygılandırıyor. Bu kaos politikalarının son bulmasını istiyoruz.

“Akademisyenlerin yanındayız. Dosdoğru bir söz kullandılar. Türkiye bu kaosu hak etmiyor. İktidar dolaylı bir kaos ortamını oluşturmuş durumda.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.