Yüksek Hewler'de konuştu: Kürtler birlik olmalı

Yüksek Hewler'de konuştu: Kürtler birlik olmalı

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Hewler'de siyasi parti ve sivil örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kürt siyasi partileri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle Federal Kürdistan Bölgesi DBP Hewler Bürosu'nda bir araya geldi. İki gündür Hewler'de incelemelerde bulunan Yüksek'e, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve DBP yöneticileri eşlik etti.

DBP Hewler Bürosu'nda konuşan Yüksek, Kürt siyasi partilerini ve sivil toplum kurumlarını ayrı ayrı ziyaret etmek için planlama oluşturduklarını söyledi. Ortadoğu'nun yeninden yapılanma sürecinde Kürtlerin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Yüksek, "Ortadoğu yeniden yapılanırken Kürtler birlikte hareket etmelidir. Zamanın ruhu bunu gerektirmektedir. Demokratik ulus perspektifinde, halk olarak bir araya gelmeliyiz. Bugün Hewler büromuzda bunun üzerinde derin ve verimli tartışmalar gerçekleştirdik. Önümüze kapsayıcı bir planlama çıkardık. Yakın zamanda Federal Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere Kürdistan'ın dört parçasında bulunan tüm siyasi parti ve sivil kurumlarını ziyaret ederek, diplomatik temaslar kurmak istiyoruz. Bu yönlü bir planlama oluşturduk" dedi.

Federal Kürdistan Bölgesi'nin içinde bulunduğu siyasi duruma dikkat çeken Yüksek, "Kürt Federal Bölgesi'nde bulunan siyasi partilerin ve parlamentonun içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Yapacağımız ziyaretlerde olumlu bir etkimiz olursa bundan memnuniyet duyarız" diye konuştu.

'DAİŞ'e karşı Kürtler kahramanca direniyor'

IŞİD çetelerinin Kürtlere yönelik saldırıları karşısında tüm Kürt partilerine çağrıda bulunan Yüksek, "Bugün Ortadoğu'da Kürtler, barbar DAİŞ örgütünün saldırılarına karşı kahramanca direnerek, mücadele eden tek halktır. Ortadoğu'da yaşanan bu gelişmelere parti olarak kayıtsız kalamayız. Bütün Kürt siyasi partileri böylesi bir dönemde bir araya gelerek saldırılara karşı ortak tavır almalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.