YPJ'li Tewre için Lice'de taziye kuruldu

YPJ'li Tewre için Lice'de taziye kuruldu

Til Hemis’te 26 Şubat günü DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPJ'li Rojda Tewre (Pelin Rehşan) için Lice'nin Kutlu (Rehşan) köyünde taziye çadırı kuruldu.

DİYARBAKIR - Cizire Kantonu’na bağlı Til Hemis bölgesinde 26 Şubat günü DAİŞ çeteleriyle yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPJ'li Rojda Tewre (Pelin Rehşan) için Lice'nin Kutlu (Rehşan) köyünde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırını çok sayıda yurttaşın yanı sıra DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, DBP ve HDP ilçe yöneticileri, Lice Belediyesi Eş Başkanı Harun Erkuş, MEYADER yöneticileri ve DBP Gençlik Meclisi üyeleri de ziyaret etti. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan MEYADER Yöneticisi Mele Abdulkadir Anar, devletin yıllardır imha ve inkar politikalarıyla Kürt halkını sindirmeye çalıştığını belirtti. 

Anar, "Kürt halkını yıllardır her türlü kirli oyunlarla, asimilasyonla, imha planlarıyla yıldırmaya çalışıyorlar. Ama Kürt halkı özgür bir yaşam için her zaman mücadele etti ve etmeye devam ediyor. Bütün Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz" dedi. 

DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ise Güney Kürdistan'da yaşanan çatışmaların tüm Kürdistan'a yayıldığını ifade ederek, "Karanlık güçlerin elleri olan DAİŞ gibi çeteler ağır silahlarla Kürt halkına saldırıyor. Herkes şunu iyi bilsin bu saldırılar hiç bir zaman kabul edilemez. Tarih direnişin tarihidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.