YPG Serêkaniyê’de üç köy özgürleştirdi

YPG Serêkaniyê’de üç köy özgürleştirdi

YPG güçleri, Serêkanîyê’de üç köy daha özgürleştirdi. Hesekê-Til Temir hattındaki arama tarama operayonlarında üç çete öldürüldü.

YPG Cizîr Kantonunu batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla 6 Mayısta başlattığı Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi 17. Gününde devam ediyor.

ANHA'nın haberine göre, hamle çerçevesinde Serêkanîyê’nin 29 Km doğusuna düşen Vethiya, Xircir ve Teveycil köyleri dün gece çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.

YPG 20 Mayıs’ta Kizwan dağını çetelerden temizledikten sonra Hesek-Til Temir hattında kalan köylerdeki arama tarama ve temizeleme çalışmalarına devam ediyor. YPG, dün arama tarama operasyonunda Mexluca köyü kırsalında 1, Til Hemam Şarqi köyünde de 2 çete olmak üzere YPG’ye saldırı girişiminde bulunan üç çeteyi öldürdü.

Mebruka’ya 6 km kaldı

Serêkanîyê deki Vethiya, Xircirve Teveycil köylerini de özgürleştirdikten sonra çetelerin merkezi köy durumunda bulunan Mebruka’ya 6 km yakınlaşmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.