'Yol kesme' davasında 5 tahliye

'Yol kesme' davasında 5 tahliye

Dicle'de "yol kesme eylemine katıldıkları" iddiasıyla 5'i tutuklu 6 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıkların tamamı tahliye edildi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde "gizli tanık" ifadeleriyle haklarında "yol kesme olayına katıldıkları" gerekçesiyle "örgüt üyesi olmak" iddiasından dava açılan 5'i tutuklu 6 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Ali Karakaş, Dicle Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Andıç, Aziz Akdağ, Abdurrahman Sert ve Yaşar Aydın ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan DİHA muhabiri Ramazan Akoğul ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada iddianame okundu. Ardından Ekim 2015'ten bu yana tutuklu yargılanan sanıklardan Aziz Akdağ ve Ramazan Andıç'ın ifadeleri alındı. Duruşmaya katılan sanıklar "gizli tanık" beyanlarını kabul etmediklerini ve yol kesme olayıyla ilgili bağlantılarının olmadığını söyledi. 

Savunmaların ardından söz alan iddia makamı, tutuklu sanıkların üzerinde atılı bulunan suçun vasıf ve mahiyeti itibariyle bu aşamaya kadar gizli tanık dışında başkaca bir delilin bulunmayışı ve gizli tanık beyanlarının tek başına mahkumiyete yetecek kadar delil teşkil edemeyeceğinden tutuklu sanıkların tahliyelerini talep etti. 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Aziz Akdağ, Yaşar Aydın, Abdurrahman Sert, Ali Karakaş ve Ramazan Andıç'ın üzerine atılı suçlar yönünden mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. 

Duruşma 16 Haziran'a ertelendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.