Yılmaz Güney için Köln'de etkinlik

Yılmaz Güney için Köln'de etkinlik

Ezilen halkların duygu, düşünce ve özlemlerini beyaz perdeye yansıtan devrimci sanatçı ve yönetmen Yılmaz Güney'in ölümünün 30.yılı anısına Almanya'nın Köln kentinde 26 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenlenecek.

 "Ölümünün 30.yıldönümünde Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney'i Anma ve Kobanê ile Dayanışma" adı altında gerçekleşecek etkinliği, Güney Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi ile Yılmaz Güney Vakfı organize ediyor. 

26 Ekim saat 14:00'te, Ezgi Center'de başlayacak olan anma etkinliğinin açık adresi, Stolbergerstrasse 317, 50933 Köln.

Güney Dergisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yılmaz Güney, 30 yıl önce 9 Eylül 1984 tarihinde Paris'te yaşamını yitirdi. Güney, 47 yıllık yaşamında 114 filmde oyunculuk, 26 filmde yönetmenlik, 15 filmde yapımcılık, 64 filme ise senaristlik yaparak önemli bir başarıya imza attı. Yaşamı boyunca ön planda tuttuğu temel ilke, "halkın sanatçısı halkın savaşçısıdır” sözü oldu. Enternasyonalist bir Kürt devrimcisi olarak sürdürdüğü çok yönlü savaşımında her türlü tehlikeyi göze alarak, uzun yıllar yaşadığı baskılar ve hapishane yaşantısı onun militan iradesini kıramadı. O, 12 yıllık hapishane yaşamında üretmeye ve demir parmaklıklar ardında filmlerini yönetmeye devam etti.

Güney Dergisi, Yılmaz Güney’in doğru görüşlerini rehber alıp geliştirmektedir. Siyasal görüşlerinden arındırılarak savunulması, Yılmaz Güney’e yapılan en büyük saldırıdır. Bu amaçla Yılmaz Güney’i ölümünün 30. yıldönümünde, O’na yakışır bir içerikle anıyoruz. Düzenlediğimiz anma etkinliğini "Kobanê ile Dayanışma" ruhuyla birleştirdik. Tüm Yılmaz Güney sevenlerini, devrimcileri ve emekçileri etkinliğimize katılmaya çağırıyoruz."

Redd Düşün Sanat Kolektifi, Mehmet Çetin (şair), Zeynep Hayır (vokal), Hüseyin Şahin (şair), Ali Haydar Can (vokal), Fatma Sefer (vokal), Fatma Sefer (vokal), Murat Gür (tiyarto), Mio Hamman (keman), Ohannes Karakaş (sinevizyon), Larz Heitmann (klasik gitar), İlemi Kemonah (çello), Pınar Yıldız, Memo Gül, Yehşa Bakırcıyan. 
Güney Dergisi Genel Yayın Koordinatörü İlyas Emir,  Seher Yeğin, Güney Kültür Merkezi Başkanı Çetin Deste etkinliğe konuşmacı olarak katılıyor.

Mir Multimedia, TV 10, Yol TV, Koma Berxwedan, Sterk TV ve Gazetemiz Yeni Özgür Politika'nın desteklediği etkinliğin yapılacağı alana 10 Euro karşılığında girilebilecek. Etkinliğin geliri, DAİŞ çetelerinin saldırısından dolayı yerini yurdunu terkedip çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kalanlara ulaştırılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.