Yılmaz Güney belgeseli izleyici ile buluştu

Yılmaz Güney belgeseli izleyici ile buluştu

Güney Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi tarafından hazırlanan "Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney" belgeselinin galası İstanbul'da yapıldı.

Kürt yönetmen Yılmaz Güney’in sanata ve politikaya bakışını anlatan ve Yılmaz Güney Sanat Dergisi tarafından hazırlanan “Halkın Sanatçısı Halkın Savaşçısı Yılmaz Güney” isimli belgesel, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde ilk kez izleyici ile buluştu. Çok sayıda kişinin katıldığı belgesel gösteriminde konuşan Güney’in kızı Elif Güney Pütün, babasının herkes için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Babasının sanata bakışını anlatan yazılardan kesitler okuyan Pütün, belgeselden dolayı çok heyecanlı olduğunu söyledi. 

Yönetmen Zait Atam ise “Güney’in peşinden gidin, onun politik yolundan ilerleyin” dedi.

Usta yönetmen Güney’in politik çevrelerden arkadaşları da dahil toplam 16 kişinin anlatımlarına yer verilen belgeselde Güney’in filmlerden kesitler yer alıyor. Belgeselin önümüzdeki günlerde kültür sanat merkezlerinde gösterileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.