Yılmaz Erdoğan'dan Başbakan Yıldırım'a Hakkari ricası

Yılmaz Erdoğan'dan Başbakan Yıldırım'a Hakkari ricası

Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek Hakkari'nin il kalmasını talep etti.

Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşülmeye başlanacak olan 'torba tasarı'da Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olması öngörülüyor. Ancak bölgeden, özellikle Hakkarililer'den tepki var.

Hakkarili olan sanatçı Yılmaz Erdoğan da o tepkileri siyasetin gündemine taşımak için Meclis'te AKP Grubu öncesinde Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Erdoğan, düzenlemeden vazgeçilmesini istedi. Erdoğan'a 4 otobüs dolusu Hakkarilinin de eşlik ettiği ve TBMM'ye geldiği belirtildi.

Yılmaz Erdoğan, konu hakkında şunları kaydetti:

"Hakkari'nin ilçe olması hiç hesapta olan bir şey değildi. Akrabalarım bana kızmaya başladılar sen birşey yapmayacak mısın diye. Ben de dedim geleyim, ne yapabiliriz, kiminle konuşabiliriz. Sayın Başbakan'la görüştük. Çok üzücü bir şey. Sayın Başbakan'ın söylediği, ilçe olmanın Hakkari'nin aleyhine olmayacağı yönündedir. O duygusal travmayı çözecek bir hak hukuk kaybı olmaması gerektiği yönünde görüşümüzü bildirdim. Çölemerek zaten Hakkari'nin kullanımda olan bir ismi. İlçe olduktan sonra isim de önemli bir detay ama bakalım biz olmasın yönündeki ricamıza devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.