Yıldırım: Yolları böldük, hayatları birleştirdik

Yıldırım: Yolları böldük, hayatları birleştirdik

Keçiören Metrosu hattında test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başbakan Yıldırım, “Aşkımız hiç bitmesin Keçiören Metrosu gibi olsun diyorlar, üzülmesin başka bir slogan bulsunlar” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Keçiören Metrosu’nun test sürüşünün başlaması töreninde konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Mazlum halkların umudu Türkiye’dir”

“Türkiye çok büyük ülke, Türkiye’nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Herkesin gözü Türkiye’de. Bölgede mazlum halkların umudu da Türkiye’dir.

“Bir yandan Suriye’de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum günahsız insan memleketimize geldi. Bize yakışan da budur.

“Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde cıyak cıyak bağırıyorlar. Onlar böyle bir şeye alışık değil ama bizim geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var.

“15 büyük şehiri hızlı trenle Ankara’ya bağlıyoruz.”

“Keçiören’in ulaşım sorunu kökünden sökecek Keçiören Metrosu’nun ayak sesleri geldi. Birkaç ay yolcusuz gidip gelecek, yılbaşı olunca metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız.

“Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Hızlı tren rüyasını gerçekleştirdik. Uzay binaları gibi yeni bir gar yapıyoruz yeni Ankara garı da hemen hemen bitime yaklaştı.

"Ne dedik, Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü. Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde şöyle gazetede bir haber gördüm, diyor ki 'Sevgilim diyor, aşkımız hiç bitmesin, sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin sürsün' diyor. Bu gençler üzülmesinler, başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor, buradan 27 kilometre, Çubuk'a kadar da metroyu uzatıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha uzatma yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı, hayırlı uğurlu olsun"

“2019’da Sivas’a, Yozgat’a, Kırıkkale’ye kadar hızlı trenle gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 15 büyük şehiri hızlı trenle Ankara’ya bağlıyoruz.

“9 istasyonumuz var. Bu istasyonlardan Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Bu istasyonun adı Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören’de. Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.