Yıldırım: Vize muafiyeti terörle mücadelede pazarlık konusu yapılamaz

Yıldırım: Vize muafiyeti terörle mücadelede pazarlık konusu yapılamaz

Başbakan Yıldırım, “Avrupa’nın bize sağlayacağı vizeyle ilgili muafiyet asla ve asla terörle mücadele konusundaki kararlılığımızla müzakere konusu yapılamaz, pazarlık konusu yapılamaz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, MKYK üyeleri ile katıldığı iftar programının ardından konuştu.

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye’nin birliğinden, beraberliğinden, toprak bütünlüğünden daha önemli bir şey yoktur. Hiçbir anlaşma, hiçbir kolaylık, Avrupa’nın bize sağlayacağı vizeyle ilgili muafiyet asla ve asla terörle mücadele konusundaki kararlılığımızla müzakere konusu yapılamaz, pazarlık konusu yapılamaz.

“Avrupalı dostlarımız artık gerçeği görmelidir.Ya Türkiye’yi dinleyecekler, Türkiye’nin sesine kulak verecekler ya da Türkiye’nin birliğine, dirliğine karşı mücadele eden bölücü terör örgütünün elemanlarının manipülasyonuna boyun eğecekler.

“Bir adım sonra göz kırptıkları, kucakladıkları o terör örgütü onları da perişan edecek. Bunu da buradan bugün söylüyoruz. Yarın geç olabilir. Sizin bu uyguladığınız tutarsız politikalar yarın güvenlik sorunu olarak önünüze gelecek. O zaman yine sizin yanınızda olan ülke Türkiye olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.