Yıldırım: MHP’ye OHAL desteği için teşekkür ederiz

Yıldırım: MHP’ye OHAL desteği için teşekkür ederiz

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşmesinden sonra ortak açıklama yapıldı. Yıldırım MHP’ye OHAL desteği için, Bahçeli de Erdoğan’a davaları çektiği için teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de bir araya geldi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirtti.

Yıldırım: KHK’nin amacı risklerin bertaraf edilmesi

“Tehlike bitmiştir denemez, bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen riskin ortadan kalkması biraz zaman alacaktır” diyen Başbakan Yıldırım, MHP’nin olağanüstü hal uygulamasında gösterdiği olumlu yaklaşım ve destekten dolayı da Bahçeli’ye teşekkür etti.

“Olağanüstü hale (OHAL) dayanılarak çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerde (KHK) amaç darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır.

“Bunlarla ilgili çıkarılan ve bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili Sayın Genel Başkana bilgi sundum. Kendisi de bu konulardaki düşüncelerini bizimle paylaştı. Dikkat edilmesi gereken hususları ifade etti. Çok verimli, güzel bir ziyaret oldu.

“Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi. Bu yapı, darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor, çok daha büyük potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyaçı var. Bunun için biz bu kararnameleri, KHK’ları çıkarıyoruz. Bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz.”

Bahçeli: Erdoğan’a teşekkür ediyorum

Devlet Bahçeli ise Başbakan Yıldırım ile Çankaya Köşkü davetinden sonra bugün de görüşme imkanının ortaya çıktığına işaret etti.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, size yönelik olanların da içinde bulunduğu bazı davaları geri çekmesini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla açılmış olan davaları çekmesi, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine ve partiler arasındaki birlik, beraberlik, dayanışmaya katkı sağlayabilecek olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.