Yıldırım: “Görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz” haberleri geliyor

Yıldırım: “Görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz” haberleri geliyor

Başbakan Yıldırım, “Görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım" gibi doğrudan ve dolaylı haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok arkadaşlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Merkezi’nde, milletvekillerine verilen iftar yemeğinde konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bir kez daha teyit ediyoruz ve buradan ilan ediyoruz ki terörle mücadeleden asla ve asla taviz vermeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Ne zamana kadar? Ta ki bütün vatandaşlarımız yurdun her karış toprağında rahatça, can güvenliği içinde yaşayıncaya, seyahat edinceye ve normal hayatlarını sürdürünceye kadar.

“‘Biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım’ gibi doğrudan, dolaylı haberleri geliyor. Onların uzantılarından bize böyle haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok arkadaşlar. Konuşacağımız tek şey var.

“Al bayraklı, ay yıldızlı bayrağımız. Bayrağımız bizim en büyük kutsalımızdır. O bayrağın rengi şehitlerimizin kanı, o bayrağın hilali bağımsızlığımızın sembolü. O bayrağımızın yıldızı bu vatan uğrunda canını seve seve veren her bir şehidimizin gökyüzünde parlayan yıldızlarıdır.

“Onun için bizim vazgeçilmezimiz bayrağımız, vatanımız, milletimizdir ve Türkiye Cumhuriyeti devletidir. 780 bin kilometrekare vatan toprağının bölünmez bütünlüğüdür. 79 milyonun kardeşliğidir. Millet şuuruyla birlikte yaşamasıdır.

“Bunlar üzerinde konuşacaksanız, buyurun konuşalım. Memleketi, milleti, terörle, korkuyla yıldıracağınızı zannediyorsanız, kusura bakmayın asla ve asla başaramayacaksınız. Ramazan ayında yapılan bu saldırılar bir şeyi daha göstermektedir.

“Bu alçak terör örgütlerinin hiçbir kutsalı, kutsal değeri, inançları uğruna mücadele verdiği hiçbir değerleri yoktur. Bunların inandıkları, dayandıkları güç, içeride ve dışarıda bunların sırtlarını sıvazlayan yandaşlarıdır. Günü gelecek onlara nasıl hesap sorduysak, onların sırtını sıvazlayan iç ve dış desteklerine de aynı hesabı bu millet soracaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.