Yıldırım: Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu

Yıldırım: Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu

Başbakan Yıldırım, “Askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu. Bunun yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köhprüsünün askerler tarafından kapatılmasına ve Ankara’da TBMM üzerinden alçaktan jet uçmasına yönelik açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım NTV canlı yayına bağlanarak şunları söyledi:

“Asker içerisinde kanunsuz bir eylem”

“Bu bir kalkışmadır. Asla ve asla bu gibi kalkışmalara müsaade etmeyeceğiz. Darbe demek doğru olmaz. Bunu yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerdir.

“Bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Ancak vatandaşların ve milletim bunu bilsin ki demokrasiye herhangi bir zarara getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek.

“Türkiye Cumhuriyeti hükümeti vatandaşın milletin seçtiği milletin iradesini temsil eden hükümet işbaşındadır. Onun işbaşından gitmesi ancak milletin kararıyla olur bu bilinmelidir. Bu kalkışmayı yapanlar bu kanunsuz eylemin içinde olanlar da en ağır şekilde bedelini ödetecektir.

Darbe mi?

“Darbe mi gerçekleştirilmeye çalışılıyor” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bunun adına henüz bir darbe demek doğru almaz bir kalkışma olduğu doğrudur. Belirli bölgelerde sorumsuzca devletin emanet ettiği silahları araçları alıp vatandaşların üzerine giden onları yere yatırıp etkisiz hale getirmeye çalışan bir takım gruplar var.

“Bu grupların kim olduğu hangi amaçla hareket ettiklerini anlayacağız. Gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun. Demokrasiyi kesintiye uğrayacak faaliyetlere müsaade etmeyeceğiz.

“Güvenlik güçlerimiz harekete geçti. Gereği yapılacak. Silah doğrultulana silah doğrultulacak”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.