Yılbaşından bu yana elektrikleri yok!

Yılbaşından bu yana elektrikleri yok!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'ne yılbaşından bu yana elektrik verilemiyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

 ŞEMDİNLİ - Şemdinli'nin Derecik Beldesi ve beldeye bağlı köy ve mezralara 11 ana hat direğin devrilmesi sonucu elektrik verilemiyor.

Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı elektrik direkleri devrilirken belde ile beldeye bağlı köy ve mezralarda yaşayan yaklaşık 23 bin kişi elektirikten yararlanamıyor.

haberinfotograflari.gif
'FATURALARIMIZI ÖDÜYORUZ ANCAK HİZMET GÖREMİYORUZ'

Yaşadıkları elektrik çilesinden dolayı şikayetçi olan köylülerden Zahit Yalçın, "31 Aralık'tan beridir elektrik, şebeke ve internetimiz yok. Biz bu durumu yetkililere bildiriyoruz ama yardımcı olmuyorlar. Hakkari bölgesinde elektrik faturalarımızı düzenli bir şekilde ödüyoruz. Buna rağmen düzenli bir hizmet göremiyoruz. Yaz, kış demeden biz bu işkenceyi çekiyoruz. Belki bir ay daha elektriğimiz gelmez. Yetkililerden isteğimiz bir an önce çalışmalarımı yoğunlaştırmaları ve elektriğimizi vermeleridir" dedi.

'HALKIMIZ ÇARESİZ'

Yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklama yapan Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya da belde ve köylerde yaşadıkları en büyük sıkıntının elektrik olduğunu ifade ederek, "Bir beldede yılbaşından bu yana elektrik ve şebeke yok. Halkımız çaresiz. Konuyla ilgili yetkililerle konuşuyoruz. Belediye olarak yetkililere tüm araçlarımızı tahsis etmeye hazırız. Bizler Türkiye genelinde elektrik faturalarımızı yatıran ve kaçak kullanımına karşı olan bir beldeyiz. Bir an önce çalışmaların başlatılmasını ve halkımızın sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz" dedi.

'İŞ YERLEMİZİN ANAHTARLARINI VEDAŞ YETKİLİLERİNE VERECEĞİZ'

Yetkilileri aradıklarına rağmen halen bir çalışmanın başlatılmamasından yakınan esnaflardan Yaşar Akın ise "Belde merkezinde işlek olan esnaflardan biriyim. Esnaf olarak elektrik kesintisinden dolayı çalışamıyoruz. İş yerimizdeki dolaplarda bulunan gıdaların birçoğu bozuldu. Elektrik direkleri çarşı merkezinde, yol üstünde bulunup tehlike saçıyor. Vedaş yetkilileri çalışmalarını bir an önce başlatmalı ve yoksa iş yerlerimizin anahtarını onlara teslim edeceğiz" sözlerini kullandı.

Yaz kış demeden elektrik sıkıntısıyla boğuştuklarını söyleyen esnaf Suat Yardım da esnaf olarak çok zorlandıklarını belirtti.

Yetkililerin sorunu çözeceklerini demelerine rağmen halen bir çalışma göremediklerini ifade eden Yardım, "Bu sorun ne zaman çözülecek? Türkiye'nin başka bir yerinde olsa oradaki insanlar isyan ederdi. Ancak burada hiçbir şey yapamıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi mum ışığında hizmet veriyoruz. Ben bir esnaf olarak her ay faturamı düzenli olarak yatırıyorum. Bize bunun karşılığında bunu mu verecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.