Yenibosna patlamasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı

Yenibosna patlamasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı

Yenibosna'da iki hafta önce meydana gelen patlama ile ilgili gözaltına alınan 7 kişi "PKK üyesi olmak" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklandı.

Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi yakınında 6 Ekim günü 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından gözaltına alınan 7 kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Savcılık tarafından sorgulanan kişiler, "Silahlı örgüt üyesi olmak" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren 7 kişi, aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.