Yeni yıla halay çekerek girdiler

Yeni yıla halay çekerek girdiler

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir grup genç, 2016 yılına kar yağışı altında halay çekerek girdiler.

Yeni yıl dolayısıyla yurdun dört bir yanında birbirinden farklı etkinlikler düzenlenerek yeni yıla girilirken, Bitlis’te ise bu yeni yıla farklı bir etkinlikle girildi.

Tatvan ilçesinin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen bir grup genç, yeni yıla yoğun kar yağışı altında kartopu oynayarak ve kar üstünde halaylar çekerek girmeyi tercih etti.

Yılbaşına kısa bir süre kala ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan gençler önce kendi aralarında kartopu savaşı yaptı, ardından ise kar üstünde halaylar çekerek 2016 yılına girdiler.

Bitlis’te kar altında yeni yıla girmenin oldukça keyifli olduğunu belirten Gökhan Kılıç, “Herkes farklı bir etkinlikle yeni yıla girer, biz de kar altında kartopu savaşı yaparak ve halaylar çekerek girmeyi tercih ettik” dedi.

Gençlerden Kasım Işıkgör ise, yeni yıla çocuklar gibi eğlenerek girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Gençlerden Enes Günbay da Bitlis’te yeni yılın kar, kış ve soğuk anlamına geldiğini belirterek, yeni yılın hayırlara vesile olmasını diledi.

Öte yandan, yeni yıla yoğun kar yağışıyla girilen Bitlis’te kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.