Yeni Diyarbakırspor'a destek

Yeni Diyarbakırspor'a destek

Diyarbakır'daki spor camiası ve siyasi partiler, Yeni Diyarbakırspor'a destek verdi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'daki spor camiası ve siyasi partiler, Yeni Diyarbakırspor Kulübü, Denizli Büyükşehir Belediye spor ile oynanan maçta hakemin penaltı kararı ve sonrası çıkan olayların ardından hedef haline getirilmeye çalışılan Yeni Diyarbakırspor'a destek açıklaması yaptı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binası önünde yapılan açıklamaya, Amedspor, Bağlarspor, Kayapınarspor, Yenişehirspor, Surspor, DBP, HDP, HDP'li adaylar katıldı. Burada konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, yaşanan maçta Yeni Diyarbakırspor'a yapılan haksızlığa değinerek, "Halkımızın bu tür şeylere duyarlı olması gerekiyor. Spordaki ayak oyunlarıyla haksızlığa uğramasını kabul etmiyoruz. Bu oyunu ve tezgâhı kınıyoruz" dedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Çağlar Demirel ise, Yeni Diyarbakırspor'a yapılan haksızlıkları kabul etmediklerini vurgulayarak, "Bunlar tesadüf değildir. Aynı hakemin gelmesi tamamen devletin zihniyetidir. Tüm Diyarbakır halkının yeni Diyarbakır spor' u sahiplenmesi gerekir. Devlet sporu siyasi arenası olarak göstermektedir" şeklinde konuştu. Demirel, yapılan haksızlık karşısında Yeni Diyarbakırspor'u destekleyeceklerini ifade etti. 

HDP Diyarbakır Milletvekilli Adayı Ziya Pir de, "Ben Karadenizliyim ve Trabzonspor taraftarıyım. Batıda da taraftarlar sahaya iniyor ama onlara kimse ses çıkarmıyor" şeklinde konuştu. TFF ve Disiplin kuruluna seslenen Pir, "O ırkçı zihniyetten vazgeçin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum