Yemen başbakanının kaldığı otele saldırı

Yemen başbakanının kaldığı otele saldırı

Yemen'in Aden kentinde hükümetin karargah olarak kullandığı otele füze saldırısı düzenlendi.

Yemen'de Başbakan Halid Bahah da dahil olmak üzere pek çok hükümet yetkilisinin kaldığı El Kasr oteline füze saldırısı düzenlendi. Bilinmeyen tipte üç füze ateşlenirken, biri otelin kapısını, ikincisi kapının yakınlarında bir noktayı, sonuncusu da Aden'deki farklı bir bölgeyi vurdu. Yaklaşık 10 kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Bahah'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda, Birleşik Arap Emirlikleri birlikleri tarafından korunan Kasr otelinin önünde yangın çıktığı görüldü. Yerel gazete Aden el-Gad, Bahah'ın saldırı sonrası kentte kalmaya devam edeceğini duyurdu. 

Birleşik Arap Emirlikleri saldırıyı kınarken, füzelerin Şii Ensarullah militanları ve müttefikleri eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları tarafından ateşlendiğini öne sürdü. BAE Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Twitter'dan paylaştığı mesajda, saldırının, Salih ve Husilerin "Yemen'i yıkmaya kararlı olduğunun kanıtı olduğunu" savundu.

Çoğunlukla insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan Arap koalisyonu Mart'tan bu yana Yemen'e saldırı düzenliyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bu koalisyonun bir parçası olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.