Yazar Murat Özyaşar serbest bırakıldı

Yazar Murat Özyaşar serbest bırakıldı

İstanbul’daki evine yapılan baskın sonrası gözaltına alınarak Diyarbakır’a götürülen yazar ve eğitmen Murat Özyaşar, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul’daki evine yapılan baskın sonrası gözaltına alınarak Diyarbakır’a götürülen yazar ve eğitmen Murat Özyaşar hala gözaltında tutuluyor. K24 Yayın Yönetmeni Sibel Oral, eşi Murat Özyaşar’ın serbest bırakıldığını Twitter’dan duyurdu.

Özyaşar, 1 Ekim günü sabaha doğru 05.30’da polisler tarafından evde arama yapıldıktan sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüş, buradan da hava yoluyla Diyarbakır’a götürülmüştü.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Murat Özyaşar’ın avukatıyla görüştürülmesi için yapılan başvuru reddedilmişti. Özyaşar’a Olağanüstü Hal (OHAL) nedeniyle 5 günlük avukatla görüşme yasağı getirilmişti.

Özyaşar beş gün gözaltında tutulduktan sonra bu sabah adliyeye getirilmişti. Özyaşar, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.