Yaşlı hasta tutsak tahliye edilmiyor!

Yaşlı hasta tutsak tahliye edilmiyor!

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan hasta tutsak Ramazan Dölek (75), arkadaşları yardımıyla ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, tüm taleplerine rağmen tahliye edilmediğini kaydetti.

MARDİN - Mardin'in Mazıdağı ilçesinde "Örgüte silah sağlamak" iddiasıyla 12 Mart 2009 tarihinde tutuklanan Ramazan Dölek (75) ilerlemiş yaşına ve hasta olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Dölek, durumuna ilişkin ailesine yazdığı mektupta arkadaşlarının yardımıyla temel ihtiyaçlarını karşıladığını aktardı. Dölek, yüksek tansiyon, kalp yetmezliğinin yanı sıra bel fıtığı, mide rahatsızlığı, her iki kol ve bacaklarının yarı felç olduğunu belirtti. 

Kemik testi yapılmalı!

Dölek, mektupta tahliye edilmemesinin nedenini şu cümlelerle açıkladı: "75 yaşında olmama rağmen nüfus cüzdanımda 15 yaş küçük yazıldığım için 60 yaşında kabul ediliyorum. Bundan dolayı tahliye etmiyorlar. Kemik testi için yaptığım tüm başvurular sonuçsuz kalıyor." Konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu kaydeden Dölek, "3 ve 4. yargı paketleri kapsamında yapılan değişiklikler göz önünde bulundurularak ceza indirimi ve tahliye taleplerim reddedilmiştir. Yapılan yargı değişiklerinden yararlanmam için acilen kemik testinin yapılması gerekiyor" diye belirtti. 

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Dölek hakkında Yargıtay 9. Dairesi'nin ceza indirimi uygulanması talebine rağmen 15 yıl hapis cezası vermişti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.