Yasak ve çatışmaların bilançosu: Askeri hastanelerde 1 tugay yaralı var

Yasak ve çatışmaların bilançosu: Askeri hastanelerde 1 tugay yaralı var

Yasak ve çatışmaların sürdüğü bölgelerde, yaralı asker ve polis sayısının bir tugayı aştığı belirtiliyor

Yasak ve çatışmaların sürdüğü Kürt illerinde hastanelerde yaralı asker ve polislere ‘yer kalmadığı’ belirtiliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'in askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre; geçen Aralık ayından bu yana yürütülen operasyonlarda ciddi oranda yaralı asker ve polis var.

Asker ve polisin en fazla yaralandığı il ve ilçeler arasında Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Nusaybin ilçeleri öne çıkıyor.

Nusaybin'de 50 günü aşkındır süren operasyonlarda asker ve polislerin ilçeye hakim olamadığının vurgulandığı haberde, ilçede en az 54 askerin yaşamını yitirdiği 303'ünün de yaralandığı belirtiliyor.

Haberde, operasyonlar kapsamında Silopi'de 129, Cizre'de 165, İdil'de 42, Yüksekova'da 121, Şırnak merkezde şu ana kadar 126 asker ve polis yaralandığı kaydediliyor.

Şırnak'ta operasyon bölgesinin "yüzde 75'inin temizlendiği" iddia edilen haberde, Nusaybin'le birlikte bu iki bölgede ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği ifade ediliyor.

Haberde devamla şu bilgilere yer veriliyor:

“Operasyonlar nedeniyle askeri hastanelerin, özellikle de çatışmalarda yaralanmaları doğrudan ilgilendiren servisleri, sivil hastalara kapatıldı. Bu kapsamda Ankara’daki GATA hastanesinin plastik cerrahi ve ortopedi servislerinin dolu olduğu öğrenildi. Özellikle yaralanmalara müdahale edilen ortopedi servisi için diğer servislerden yataklı koğuş isteğinde bulunulduğu bildirildi.

“Çatışmalarda yaralananların durumuna göre hava değişimi izni veriliyor. Hafif yaralıların kısa tedavilerinin ardından birliklerine döndüğü, iyileşmesi uzun süre alan yaralıların izinli olduğu belirtilirken tedavisi süren asker/polis sayısının 107 olduğu bunlardan 58’inin Ankara’da tedavilerinin sürdüğü dile getirildi.

“Tedavilerinin ardından uzuv kaybı nedeniyle rehabilitasyona ihtiyacı olan güvenlik güçlerinin ise önümüzdeki dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmesi bekleniyor. Yaralanmaların ardından güvenlik güçlerine hastanede psikolojik destek de verildiği öğrenildi. Bu kapsamda çatışma sonrası oluşan travmalar konusunda uluslararası ölçekte en deneyimli uzmanların GATA’da olduğu, bu kapsamda yardımların süreceği dile getirildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.