Yüksekova'da rağmen köylerde hayat devam ediyor

Yüksekova'da rağmen köylerde hayat devam ediyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı 43’ncü gününe girerken, ilçeye bağlı köylerde ise tüm zorluklara rağmen hayat devam ediyor.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova’da 43 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeye bağlı köylerde ise yasak nedeniyle köylüler birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Beşatlı köyünde, köy sakinleri baharın gelişiyle beraber hummalı çalışmalara başladı. Köy sakinleri bir araya gelerek kendi imkânlarıyla köy içerisinde geçen yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki dere yatağında temizlik çalışması başlattı.

i-1-20160424123339.jpg

Köy içinden geçen derenin çöplükle dolu olduğunu söyleyen Beşatlı köy muhtarı Cemil Ercan,” Yazın bu suyu arazilerimize bıraktığımı zaman suyun deterjanlı olmasından dolayı ziraatımızı kurutuyor. Yıllardır köy halkımızla beraber dere ve köy içerindeki temizlikleri kendimiz yapıyoruz.”dedi.

haberingoruntuleri.gif
Dere için birçok yere müracaata bulunduklarını söyleyen Ercan,” Devlet su işlerine müracaatta bulunduk, geleceklerini söylediler ancak herhangi bir geri dönüş olmadı. Bizlerde kendi imkanlarımızla bu çalışmaları yürütüyoruz. Çalışmalarımız 2-3 güne kadar daha devam edecek” şeklinde konuştu.

i-2-950.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.