Yarın geç kalmış olabiliriz

Yarın geç kalmış olabiliriz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, IŞİD saldırıları altındaki Kobani’yi sahiplenmede geç kalınırsa telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkar dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Irak Şam İslam Devleti’nin saldırıları altındaki Kobani’ye sahiplenme çağrısı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, DBP meclis çalışanları ve partililerle beraber bugün Ofis AZC Plaza önünde basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasında konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, Kobani’de tüm insanlik değerlerine yönelik vahşi bir saldırı olduğunu belirterek, Kobani halkının hem kentlerini hem kendilerini hem de tüm insanlık değerlerini savunarak kahramanca bir direniş içerisinde bulunduğunu söyledi.

“Bu direniş demokratik bir yaşam için, Ortadoğu’da halklarının kardeşliği adına yapılan direniştir. O nedenle biz Kobani’deki bu direnişi selamlıyoruz, bu direnişle tüm halkımızın buluşması gerektiğine inanıyoruz.”

“Hemen şimdi bugün yapmasak, yarın geç kalabiliriz. Kobani’yi sahiplenme Kobani’yle bütünleşme konusunda bir eksiklik yaşarsak, geç kalırsak telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkar. Bu nedenle halkımızın yediden yetmişe bu duyguyla harekete geçmesi gereken bir süreçteyiz. Halkımızı bu duyarlılıkla hareket etmeye, bütün eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılmaya, yönünü yüzünü Kobani’ye çevirmeye davet ediyoruz.”

Kışanak, 21 Eylül Pazar günü  saat 13:00’te DBP İl Binası önünde toplanıp bir yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.