Yaralıları almaya giden halka polis engeli

Yaralıları almaya giden halka polis engeli

Cizre'nin Sur Mahallesi'nde dünden bu yana 22 kişinin yaşamını yitirdiği ve 23 yaralının mahsur kaldığı bodruma yürümek isteyen halkı polis engelledi.

Cizre'nin Sur Mahallesi'nde dünden bu yana 22 kişinin yaşamını yitirdiği ve 23 yaralının ambulans beklediği binaya ambulansların gitmemesi üzerine halk harekete geçti.

Aralarında binanın bodrum katından bulunan yararlıların yakınları, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu 50'ye yakın kişi Cizre Belediyesi'nin yanında bulunan İsmar önünde toplandı. Ardından Sur Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin önü sokak başında akrep TOMA kobra gibi birçok zırhlı araçla kesildi.

Polis ve asker yaralıları almak için yürüyüşe devam etmek isteyen halka gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahalede birçok kişi yoğun gazdan dolayı fenalaştı. Yaralı yakınları Cizre Belediyesi civarına dönmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.